Kouření je koníček, který je každým dnem dražší a dražší. Tabákové výrobky, zvláště pak cigarety, skokově zdražují už pár let v kuse a nevypadá to, že by tento trend měl snad v dohledné době skončit.

Není tak divu, že spousta milovníků tabáku přemýšlí, jak své hobby udělat o něco levnější. Jednou z dobrých možností je investice do vodní dýmky.

Levnější kouření

Vodní dýmky nejsou samy o sobě zrovna levné. Rozhodně jsou dražší než krabička cigaret. Na druhou stranu si kuřáci cigarety kupují několikrát do týdne, zatímco dobrá dýmka dokáže plnit svou funkci třeba i více než jedno desetiletí.

Samozřejmě, že jednou za čas je potřeba do ní nějaké peníze investovat, zvláště, když se poničí váza na vodní dýmky. Tu je ovšem možné snadno nahradit třeba výrobky od Caesar crystal bohemiae.

Stále si samozřejmě musí člověk kupovat tabák, nicméně se nemusí jednat o tabák určený přímo pro dýmky. Je klidně možné použít i levnější alternativy. Také ty jsou totiž více než použitelné.

Z pochopitelných důvodů neexistuje pouze jeden jediný typ vodní dýmky. Je jich samozřejmě více. Ty se od sebe odlišují nejen vizuálně, ale hlavně svou velikostí. Ta má vliv nejen na cenu, ale také na chuť.

Malé vodní dýmky

Jsou nejlevnější a zároveň nejmenší. Kompaktní velikost umožňuje jejich majitelům je v případě potřeby přenášet bez nejmenších potíží z místa na místo, třeba v igelitové tašce. U těchto dýmek však může někomu vadit menší nádoba na vodu. Právě zde se tabákový kouř chuťově kultivuje. Menší množství vody ho ale nedokáže ochladit dostatečně efektivně, aby byl chuťově dokonalý.

Střední vodní dýmky

Kdo hledá zlatou střední cestu, ten bude jistě s těmito verzemi dýmek dostatečně spokojen. Větší objem sice zhoršuje mobilitu, na druhou stranu výrazně zlepšuje chuť dýmu.

Velké vodní dýmky

Tyto modely jsou zajímavé hlavně pro sběratele a podniky typu čajovna. Poskytují nejen skvělý kuřácký zážitek, avšak často mají velmi dobré vizuální kvality.